Succes bij leefstijlverandering

Succes bij leefstijlverandering

Hoe slim een schaap kan zijn

Laatst fietste ik langs het weiland en zag een grappig tafereel. Een kraai daagde een schaap uit. Hij ging vlakbij het schaap zitten en als het schaap dichterbij kwam en aan hem wilde snuffelen, hipte hij gauw een stukje verder. Dan ging het schaap, dik van de enorme witte wollen vacht, voetje voor voetje achter hem aan. En zodra het schaap bij de kraai was, vloog die weer een stukje verderop. Daar bleef hij wachten op het schaap dat over de paar meter die de kraai had afgelegd, wel tweemaal zo lang deed. Het spelletje ging een tijdje door tot het schaap er genoeg van had. Het hield op met achter de kraai aan sjokken en ging liggen. Met zijn kop in een andere richting van waar de kraai afwachtend stond, alsof hij zeggen wilde: Bekijk jij het maar, ik laat niet met me sollen.

Een week later fietste ik er weer langs en de schapen hadden letterlijk een jasje uitgedaan: ze waren geschoren en zagen er heel dun uit. Ze waren echt een stuk levendiger en genoten ervan dat ze hun dikke vacht kwijt waren.

Niemand is dik voor z’n plezier, schapen niet en mensen ook niet. Het verschil is alleen dat schapen hun vacht snel kwijt zijn en mensen heel wat moeten zwoegen om de kilo’s eraf te krijgen. En het valt bepaald niet mee om je leefstijl effectief en blijvend te veranderen, ook al wil je dat nog zo graag. Je gewoontes en je gedrag veranderen, dat is echt heel erg moeilijk.

Ik kan je op drie manieren helpen:
met individuele wandelcoaching
in workshops
met groepswandelingen.
Bij de laatste twee kun je met elkaar ervaringen uitwisselen. Deze bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om successen die je hebt geboekt, te delen. Zo kun je elkaar motiveren en tips doorgeven. Samen sta je sterk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *